2018 Yılı MTV Bilgilendirme Formu

0
3476

Her yıl olduğu gibi bu yılda araçlarına yüksek verdi verdiğini düşünen sigortalıların acente arkadaşlarımıza motorlu taşıt vergisini MTV indirim alabilmek için MTV Bilgilendirme Formu  doldurtmak için başvurulara başladılar bu nedenle ay sonuna yine işler yoğunlaştı, peki bu formu her doldurtan vergi indiriminden yararlana biliyor mu buna bakmak gerekiyor.

14/12/2004 tarihli ve 2004/8327 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunun ( I ) sayılı tarifesinde yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtların kasko sigortası değerlerinin belirlenmesinde; Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından 2006 yılının Ocak ayından itibaren uygulanmak üzere yayınlanan ve taşıtların cinsi, kodu, modeli, markası, tipi ve yaşı itibariyle kasko sigortası değerlerinin yer aldığı 01/01/2006 tarihli ve 78  numaralı “Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesi” esas alınacaktır. deniyor yani öncelikle yukarıdaki kullanım tarzları için form doldurula bilir.

Formun doldurulması için verginin araç değerinin %5 ini aşıyor olması gerekiyor, yani eğer MTV si araç değerinin %5 ini geçmiyorsa formu doldurmanın bir anlamı yok. Aracın MTV hesaplamasını yani ne kadar vergi verilmesi gerektiğini BU LİNKTEN yapabilirsiniz. Eğer yukarıdaki şartları sağlıyor ise yazımın ekindeki form kullanılarak bir alt kademedeki vergi dilimi için başvuru yapılabilir.

Genel olarak gördüğümüz kadarıyla vergi dilimini etkileyen en büyük etken aracın motor hacmi yani motor büyüklüğü motor gücü 1 den 1.5 e kadar olanlarda formu doldurmaya genelde gerek kalmıyor ama motor gücü 1.5 den yükseklerde özellikle de 1.9 motorlarda formun doldurulması mükelleflere çok iyi avantaj sağlıyor.

Önemli bir noktaya değinerek yazımı bitireceğim, doldurulan formla hukuki olarak dolduranı bağlayan formlar olduğundan lütfen aracın kasko değerini doğru olarak yazın, bazen görüyoruz değerler düşük yazılıyor yada özellikle mükellefler düşük yazdırıp az vergi vermek istiyorlar, böyle bir hak olayına girilmemesi çok önem arz ediyor bence.. Çünkü malum vergiler önemli ve bu hakka girmek çok büyük bir günah bunu da bilmekte fayda var.

2018-YILI-MOTORLU-TAŞITLAR-VERGİSİ-TUTARINA-ESAS-OLAN-KASKO-SİGORTA-DEĞERİ-BİLDİRİM-FORMU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz